המשפחה
האם משפחה בה גדלים תאומים שונה ממשפחה שבה גדלים רק ילדים יחידאיים?
התשובה היא כן.
תאומים הם ילדים בני אותו גיל בעלי צרכים התפתחותיים זהים, מול זוג הורים אחד והתאוּמוּת חובקת בתוכה מורכבות שיש להתייחס אליה, על מנת להגיע להתפתחות תקינה כאשר ישנם ילדים נוספים במשפחה או מצטרפים מאוחר יותר, כל המשימה ההורית מסתבכת ולהורים מתווספות אתגרים נוספים.
מכאן שחשוב להבין את העובדה, שהצטרפות תאומים למשפחה, תחולל שינוי גדול עבור כל בני המשפחה ותדרוש יצירת איזונים חדשים ושונים מאלה המוכרים במשפחה "רגילה", שאינה מגדלת תאומים וגדלה כל פעם בהתווספות ילד אחד למשפחה.
בשנים בהם הורים מגדלים תאומים הם צריכים להתמודד עם כל אחת מתופעות התאוּמוּת ללא הפסק וזאת יחד ובמקביל במתן תשומת לב מתאימה לכל אחד מהילדים האחרים במקביל.
המורכבות ההורית והקושי המתמשך הפיזי והנפשי (ולעתים גם הכלכלי) בהתמודדות עם הדילמות ההוריות הייחודיות, מחייב באופן טבעי להרחיב את המשפחה מעבר לגבולות משפחה הגרעינית, עקב הצורך לקבל כמה שיותר עזרה. לעיתים הסבים, הסבתות, אחים וחברים הופכים להיות חלק בלתי נפרד ודמויות קבועות בגידול כל ילדי המשפחה ובמתן עזרה להורים הזקוקים לכך בכדי לצלוח את המשימה.
כשנולדים תאומים לאח גדול מתווספים שני "גנבי תשומת לב" הגוזלים את את תשומת הלב שהבכור היה רגיל אליה טרם הוולדם ולהורים מתווספת משימה לא פשוטה במתן תשומת לב לבכור ועם זאת לחלק תשומת לב ולהיקשר לשני תינוקות בו זמנית, לעומת זאת אימהות לתאומים היולדות ילד יחידאי חוות חוויה מתקנת בהיקשרות לתינוק אחד לאחר שחוו הורות מתפצלת והקושי שבה, להקשר לשני תינוקות יחד. הורים לתאומים חווים רגשי אשם תמידיים המתלווים לחוויה שאם אני עם אחד אז אני לא עם השני.
קושי נוסף הוא לידת תאומים להורים לאחר שנים רבות של טיפולי פוריות, המהפך מזוג במשך שנים רבות למשפחה בת 4 נפשות אינו פשוט וטומן בחובו אתגרים נפשיים לא פשוטים.
ועל זה נאמר זר לא יבין.