AW-11341741356
top of page
משפחה עם תאומים

על זוגיות והורות לתאומים

אהבה זוגיות והורות.

לרב נושא הזוגיות נדחק כאשר מגיעה ההורות ויותר מכך שמדובר על הורות לתאומים ומזוג אנחנו הופכים למשפחה עם שני ילדים (או יותר).

עם זאת מאד חשוב לשמור ולטפח את הזוגיות כל השנה ולא רק ביום האהבה או טו' באב.
 

טיפול בתאומים הוא מאד אינטנסיבי.

כשאנחנו הופכים להורים בבת אחת נעלם כל עולם המבוגרים שהיינו רגילים אליו וכל סדר היום שלנו מפנה את מקומו לטיפול בתינוקות וזה מסביב השעון.

לפעמים אנחנו כמהים שלרגע יבוא מישהו וייקח את התינוקות מאיתנו לזמן כל שהוא ויאפשר לנו לנוח, לאכול בשקט, להתקלח להתפנות בלי לחץ ובלי בכי ברקע ואולי פעם אחת לשתות כוס קפה מהתחלה עד הסוף כשהיא עדין חמה.

אז כשזה המצב למי יש זמן לזוגיות, לשיחה רגועה יחד, לאינטימיות?

לרב אנחנו עייפים מותשים מהעבודה שאינה נגמרת ולא רק ביום אלא גם בלילה. השיחה של פעם הופכת למשפטים קצרים, לרב לשאלות כמו: מתי הוא אכל? ומתי היא? היא עשתה קקי? החלפת לו? טוב הוא התעורר שוב ועכשיו תורך לקום...וכו...אני בטוחה הבנתם את הוויב.

יותר מזה לעיתים רבות אבות מוצאים את עצמם גם ישנים מחוץ למיטה הזוגית, מודרים לסלון או למיטה בחדר אחר, כאשר את מקומו תופסים התינוקות שנצמדים לאמא ולא עוזבים למשך כל הלילה.

כשזה המצב למי יש זמן, כוח, או חשק לזוגיות?

המצב הזה מביא את הזוגיות לכך שהיא מתחילה להישחק והבסיס למשפחה שלנו לעיתים מתחיל להתערער.

אצל זוגות רבים לידת הילד הראשון (ויותר מכך כשמגיעים שניים והמעבר מזוג למשפחה הוא קשה יותר) יוצרת משבר בזוגיות וגוררת אחריה שבר שנמשך לתוך חיי הנישואים ולעיתים גם מביא לסיומם.

אז מה אנחנו יכולים לעשות כדי לשמור על הבסיס של המשפחה- הזוגיות, ולשמור על הבסיס המשפחתי איתן ויציב?

זכרו שהמשפחה שלכם התחילה בזכות החיבור בניכם וזה והבסיס והיסודות שצריך לטפח כל הזמן וזה ממש לא משנה מה קורה מסביב.

אז לכבוד יום האהבה שחל היום קבלו ממני 6 טיפים שיעזרו לכם לשמור על הזוגיות שלכם טובה ואיתנה גם לאחר שהפכתם למשפחה:

  1. הקפידו לקבוע יום בשבוע שבו יוקדש זמן מיוחד לזוגיות שלכם. פנו זמן לארוחה ערב משותפת (אפילו בבית שתעמלו יחד על הכנתה) או הזמינו בייביסיטר או את ההורים שישמרו על התאומים (כן זה אפשרי ורק עניין של החלטה והתארגנות) וצאו מהבית להתאוורר ולעשות משהו עבור עצמכם.

  2. סיימו את היום בזמן משותף של התחלקות בחוויות היום וברגשות שהתלוו אליו. זכרו להיות אמפטיים ולא שיפוטיים. זו אינה תחרות למי קשה יותר.

  3. השתדלו להתחלק במטלות כך שצד אחד לא ירגיש שהעוול מוטל עליו ובכך יצבור רגשות שלילים שישפיעו לרעה על הזוגיות.

  4. עשו מחוות קטנות אחד לשני. לדוגמא כשאתה חוזר מהעבודה עשה לבת זוגך כוס קפה ואפשר לה לשתות אותו בשקט מתחילתו ועד סופו כשהוא עדין חם בזמן שאתה מטפל בתאומים.

  5. הקפידו על שינה טובה כך שיהיה לכם הכוחות הנדרשים למטלות היום ולטיפול מיטבי בתאומים. שינה טובה שומרת על מצב רוח טוב וסבלנות. אם יש לכם בבית קשיים עם ההרדמות של התאומים והתעוררויות מרובות בלילה טפלו בבעיה ואל תיתנו לה להחמיר את הקושי והעומס שיוצר הטיפול בהם, גם הקפידו לא להכניס את התאומים אליכם למיטה זהו המקדש של הזוגיות ושימרו עליו ככזה. עם הטיפול בבעיות השינה של התאומים הם יירדמו בשעות המתאימות לגילם וכך גם יתפנה לכם זמן בשעות הערב לתחזוקת הזוגיות.

  6. ואחרון חביב תמיד זכרו לצחוק יחד. הסתכלו על המצבים הקשים כחוויות מהטיפול בתאומים והיפכו אותם לזיכרונות משותפים שתוכלו לספר לשתף ולהתבדח עליהם. הצחוק בריא לנפש וגם יחזק את הזוגיות שלכם.

פייסבוק קאבר לתאומים ולישון
bottom of page